Mölndals första Trygghetsboende,
nu inflyttningsklart

Nu i december börjar inflyttningen i ett nytt Trygg­hetsboende i Bifrost, cirka 2 kilometer från Mölndals innerstad. Det är som namnet säger ett tryggt och bekvämt boende som vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 65 år.

– Vårt trygghetsboende blir det första i sitt slag i Mölndal och det är vi stolta över. Det mesta är uthyrt, men fortfarande finns chansen, säger Tina Stegemann, som är anställd som projektledare för uthyrningen av trygghetsboendet på Mölndalsbostäder. Tina är dessutom den som kommer att vara på plats för att arbeta som värd då hyresgästerna flyttar in.

 

Trygghetsboende Bifrost omfattar 66 lägenheter om 2 till 4 rum och kök. Det ligger i ett lugnt och trivsamt område vid foten av Änggårdsbergen. Här har de boende ljusa och funktionella hyreslägenheter med fina promenadstråk i det gröna och vackra närområdet. Bra kommunikationer finns inom räckhåll och till närmaste livsmedelsaffär är det cirka 400 meter.

 

Tina förklarar att trygghetsboende är en boendeform där du lever som vanligt i din lägenhet, men samtidigt kan känna trygghet av att kunna ha tillgång till gemensamma ytor för sociala aktiviteter. Här i Bifrost finns gemensamt kök och vardagsrum samt uteplats med växthus och boulebana. Längst upp i ena huset finns friskvårdslokal med bastu, relaxavdelning och gemensam takterass som är tillgänglig för alla boende.

 

Lägenheterna är tillgänglighetsanpassade och om behovet av stöd uppstår i vardagen finns möjlighet att själva koppla på service, larm eller annan fysisk anpassning för att öka tillgängligheten. Dessutom kommer det att finnas en värd eller värdinna under vissa tider på dagarna, som till exempel kan bistå med organisering av gemensamma aktiviteter.

 

– Att bo här kommer att kunna ge våra hyresgäster en känsla av samvaro och delaktighet. Boendet har gott om utrymmen för umgänge och olika aktiviteter, till exempel matlagning, odling eller gemensamma friskvårdsaktiviteter, avslutar Tina.