Nytt landmärke vid Krokslätts Fabriker

Ett hotell på 22 våningar kommer att byggas vid Krokslätts Fabriker i Mölndal med välrenommerade Nordic Choice Hotels kedja Quality Hotel som hotelloperatör.

Ett 22 våningar högt hotell ska byggas vid Krokslätts Fabriker i Mölndal. Hotellet som blir ett nytt landmärke i Göteborgs­regionen, nära Liseberg och Svenska Mässan, kommer att drivas av Petter A Stordalens Nordic Choice Hotels kedja Quality Hotel.

Krokslätts Fabriker har ett minst sagt strategiskt läge, mellan Mölndals innerstad och Göteborg. De kulturhistoriskt värdefulla fabriksbyggnaderna uppfördes mellan 1904 till 1907 för tillverkning av textiler. Idag har de omvandlats till moderna kontorsmiljöer för 2 000 personer.

 

Nu och under några år framöver kommer området att kompletteras med ett flertal helt nya bostadshus med totalt 238 lägenheter. Tillsammans med hotellet kommer tillskottet av bostäder att ge hela området en helt ny dimension.

 

Fastighetsägaren Husvärdens vd Lennart Larsson beskriver hotellet, med sina 370 rum, som en central del av den slutliga omvandlingen av Krokslätts Fabriker. Från industriområde till en levande stadsmiljö med bostäder, kontor, butiker och restauranger. Och till det ett hotell som onekligen sticker ut.

 

– Det känns fantastiskt roligt att på det här sättet kunna bidra till Mölndals Stads kraftiga frammarsch. Det blir som en stad i staden med liv och rörelse 24 timmar om dygnet, framför allt med ett konferenshotell av den här kalibern, säger Lennart Larsson, som är mycket nöjd och stolt över att ha lyckats få välrenommerade Nordic Choice Hotels kedja Quality Hotel som hotelloperatör.

 

I synnerhet som båda parter har stort och äkta engagemang i miljö- och hållbarhetsfrågor. Att Petter A Stordalen gillar upplägget och läget i regionen råder det inget som helst tvivel om.

 

– Jag älskar allt som startar upp, allt som är nytt och framför allt så älskar jag att starta upp hotell på helt nya destinationer. Jag har länge haft ögonen på Mölndal. Potentialen är enorm. Man vågar tänka nytt och det är en perfekt förutsättning för Quality Hotel, som nu aktivt kommer att bidra till förädlingen av Krokslätts Fabriker, säger Petter A Stordalen.

 

Om allt går som planerat kommer bygget, som för övrigt är ett av de hittills största utvecklingsprojekten i Mölndal, att vara i gång nu till sommaren och då kunna stå färdigt för första incheckning under första kvartalet 2021. Hotellet kommer då att skapa arbetstillfällen för över 100 årsarbetare.

 

Text: Per-Åke Hultberg

– Jag har länge haft ögonen på Mölndal. Potentialen är enorm, säger "hotellmagnaten och fastighetsutvecklaren Petter A Stordalen.

Foto: Nordic Choice Hotels

KROKSLÄTTS FABRIKER

 

• Området ligger ca 9 minuter med spårvagn från Göteborgs evenemangsstråk, ca 20 minuter med bil från Landvetter. Med cykel nås Mölndals innerstad på mindre än 10 minuter.

• Krokslätts Fabriker uppfördes 1904–1907. Ett ståtligt torn kom att stå som symbol för området. 1991 beslutade

läns­styrelsen att byggnads­minnesförklara Krokslätts Fabriker, som idag är

q-märkta.

• De befintliga byggnaderna kompletteras nu med 238 bostäder. Först ut är 85 hyresrätter med inflyttning i januari 2018. De följs av 48 bostadsrätter under våren, varefter ytterligare två

etapper återstår.